Info

avatar Ten blog rowerowy prowadzi Bitels z miasteczka Łódź. Mam przejechane 27689.96 kilometrów w tym 2.71 w terenie. Jeżdżę z prędkością średnią 18.00 km/h i się wcale nie chwalę.
Suma podjazdów to 0 metrów.
Więcej o mnie.

baton rowerowy bikestats.pl

Wykres roczny

Wykres roczny blog rowerowy Bitels.bikestats.pl

Archiwum bloga

  • DST 14.40km
  • Czas 00:42
  • VAVG 20.57km/h
  • Sprzęt UNIBIKE VIPER
  • Aktywność Jazda na rowerze

Praca.

Piątek, 23 grudnia 2016 · dodano: 23.12.2016 | Komentarze 12

Dziś rano bardzo ślisko. Trzeba było jechać ostrożnie, bo znów byłaby gleba.
Po południu dostaliśmy parę drobiazgów.
Po pracy w miarę szybki powrót do domu. W domu przygotowania do świąt.
Zrobiliśmy 60 pierogów. Jutro reszta.


Kategoria Praca



Komentarze
mors
| 20:16 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj W PL do wędlin dodają za to niestrawną celulozę. Nawet do kabanosów za 42 zł/kg. ;]
Trollking
| 20:05 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj Yurek - uzupełniając "wątek pierogowy". Nie mam pojęcia gdzie je się pierogi z czym, ale na szczęście chyba nie ma w Polsce indeksu dań zakazanych (jeszcze)? :) Osobiście pieróg z mięsem jest dla mnie "ciałem obcym", tak samo jak tłumaczenie się z zadanego przez samego siebie pytania :)

Ale skoro święta to można pofolgować :)
yurek55
| 19:44 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj Ale ja nie o poście, ja o pierogach. :)
wilk
| 16:22 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj Do mistrzów to nam jeszcze dużo brakuje. Na Białorusi to dodają trociny do kiełbasy ;))
Bitels
| 14:31 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj Jurek przypominam, że kościół zniósł nakaz jedzenia potraw postnych na Wigilii. Tradycja tradycją, ale jeśli już ten zakaz nie obowiązuje to można jeść nawet jajko. Nie każdy wyznaje ortodoksyjne poglądy, więc trochę tolerancji dla innych nie zaszkodzi.
@Huann racja. Nie ma to jak parówki z papieru :)
huann
| 13:26 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj A ja nieśmiało napomnknę, że najlepsze na Wigilię (już za rok!) są parówki z kurcząt Drobimex: całe 7% mięsa! ;)
yurek55
| 13:17 niedziela, 25 grudnia 2016 | linkuj Trolking Domowej roboty pierogi z mięsem to tradycyjna potrawa na Boże Narodzenie? W jakim regionie Polski? U nas tylko z kapustą i grzybami, ale to na Wigilię.
Błogosławionych Świat Bożego Narodzenia.
Trollking
| 21:45 sobota, 24 grudnia 2016 | linkuj Bitels - przy najbliższej okazji! Już sobie szykuję widelczyk :)

Yurek55 - Ty z kolei zapodałeś konkrety i sposób myślenia jak Szydło przed Komisją Europejską :) Gdzie - przepraszam bardzo - jest napisane, że termin "święta" oznacza jedynie wigilię? To jedno. Drugie - to, że nasza regionalna, swojska, siermiężna, polska wersja katolicyzmu, czyli Episkopat, dopuścił konsumpcję mięsa w dzień, który tradycyjnie w PL był bezmięsny - brawo dla tych państwa. Po co się męczyć z rozgrzeszeniami dla samych siebie, skoro można odgórnie?

Wesołych! ;)
Bitels
| 16:10 sobota, 24 grudnia 2016 | linkuj Ok to zacznę od kota.
U nas masz kartę stałego klienta na pierogi. Jak przyjedziesz to do domu też dostaniesz.
Jurek o ile pamiętam to kościół już dobre parę lat temu zniósł nakaz zachowania postu, więc nie ma wymogu jedzienia potraw bezmięsnych. My jednak ten nakaz zachowujemy.
Trollking też dostaniesz ile chcesz.
yurek55
| 15:40 sobota, 24 grudnia 2016 | linkuj Trollking zapalił tekst jak Nowoczesny Rysiek od Sześciu Króli. Naprawdę uważasz, że wigilijne pierogi robi się z mięsem? "Rozmowy kontrolowane" się przypominają i kolacja wigilijna u towarzysza Molibdena. "Nie róbcie z tego zagadnienia towarzyszu, podzielimy się tradycyjnie, jajeczkiem" :)
Kot
| 18:54 piątek, 23 grudnia 2016 | linkuj Ja też chcę!
Trollking
| 18:26 piątek, 23 grudnia 2016 | linkuj Jak pierogi bezmięsne to podaję adres dostarczenia... :)
Komentować mogą tylko zalogowani. Zaloguj się · Zarejestruj się!